Haluatko pitää huolta terveydestäsi ja kehittää itseäsi?

 

Haluatko pitää huolta terveydestäsi ja kehittää itseäsi?

Useimmiten vastaus kuuluu: totta kai.

Eteenpäin pyrkiminen ja kehittyminen kuuluvat ihmisen perusluonteeseen. Kuitenkin moni kokee, ettei heillä ole mahdollisuutta tai aikaa huolehtia itsestään riittävästi. Arki toistaa itseään, asiat kulkevat samoja, vanhoja raiteitaan. Haluaisin pudottaa painoa, nauttia elämästä enemmän, huolehtia terveydestäni, paremman työn. Haluaisin myös stressata vähemmän, olla enemmän läheisteni kanssa, ja niin edelleen.

Minkä takia ihmiset jatkavat elämistäsamalla tavalla, vaikka haluaisivat muutosta? Miksi edelleen syömme ”väärin” tai liikumme liian vähän, vaikka itse asiassa tiedämme varsin hyvin, mitä meidän tulisi muuttaa?

Vastaus on, että emme halua ajatella tai tehdä töitä muutosten eteen. Uskomme, että emme voi vaikuttaa tilanteeseemme. Jäämme olosuhteiden uhreiksi, annamme tapahtumien ja ympäristön passivoida ja muokata meitä. Meidän on siis oma-aloitteisesti otettava ohjakset käsiimme ja ohjattava itseämme kohti omia tavoitteitamme.

 

Jos olet tyytyväinen nykyhetkeen, jatkat kuten ennenkin.

Jos haluat muutosta, alat toimia toisin.

Tämän voit saada aikaan selkeyttämällä tavoitteesi ja ohjelmoimalla systemaattisen Henkisen Valmennuksen ja muun harjoittelun avulla sen, mitä haluat tapahtuvan.

Mikään ei synny valmiina – kehitys jatkuu koko elämän ajan, halusimmepa sitä tai emme. Kun otamme siitä aktiivisesti vastuuta, meillä on myös huomattavasti suurempi mahdollisuus saada haluamamme: tulla onnellisiksi, voida hyvin, ylläpitää hyviä ihmissuhteita, viihtyä töissä, tulla terveemmiksi ja saavuttaa tavoitepainomme.

 

Mikä estää edistystä?

Kiinnostavaa on se, että esteet löytyvät meistä itsestämme.

Pelkäämme uusia asioita. Oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen tuntuu hankalalta ja työläältä.

”Teen niin kuin minulla yleensä on tapana, vaikka se hidastaakin tavoitteen saavuttamista.”

Kysymys kuuluu: Kuinka paljon haluat muutosta?

Oletko valmis uskaltamaan?

Oletko valmis tekemään välillä virheitä, jotta voit päästä eteenpäin?

 

Tarvitset itseluottamusta, positiivista asennetta sekä keskittymistä Tulokseen.

Ajattelet ehkä näin: ”No, tietenkin. Hyvähän heidän on sanoa, joilla on hyvä itseluottamus ja kyky keskittyä omaan tavoitteeseensa. Heillä kaikki onnistuu, ja he saavat syödäkin mitä tahtovat lihomatta grammaakaan. Itse en omalta osaltani tunne olevani kovinkaan vahva painonhallinnassa, olenhan yrittänyt jo niin monta kertaa, mutta joka kerta

olen epäonnistunut. Tulee paha mieli, kun vain ajattelenkin laihduttamista. Laihduttaminen on työlästä, ja menetän keskittymiseni tavoitteeseen, kun mieliteot iskevät. Minun ei sitä paitsi tarvitse kuin katsoa täytekakkua,niin painoni jo nousee.”