Tuote- ja allergiatiedot

Jokainen xtraVLCD-ateriankorvike sisältää n. 165 kcal energiaa. Hyvin vähäinen määrä allergisia reaktioita on ilmennyt.

 

Maito ja laktoosi:

XtraVLCD on valmistettu rasvattomasta maitoproteiinista, minkä vuoksi maitoproteiinille allergiset eivät voi käyttää tuotteita. Laktoosi-intolerantikot voivat kokeilla tuotteita, ja useimmille heistä tuotteet sopivat. Vähälaktoosinen suklaatoffee sisältää laktoosia 0,05 g/annos. Muissa mauissa laktoosipitoisuus on n. 15–16 g/annos. Mikäli laktoosi aiheuttaa oireita, asiakas voi kokeilla myös apteekista saatavaa laktaasientsyymivalmistetta.

 

Soijalesitiini:

XtraVLCD-tuotteissa käytetään lesitiiniä emulgointiaineena. Pieniä määriä soijaproteiinia voi esiintyä riippuen lesitiinin laadusta. Lesitiiniä sisältävässä margariinissa ja suklaassa on häviävän pieni soijaproteiinipitoisuus. Suurimmalle osalle allergikoista ei VLCD-tuotteiden sisältämä pieni määrä soijaproteiinia aiheuta oireita. Lesitiini on soijasta valmistettu aine, jota käytetään terveysalalla sydän- ja verisuoniterveyden hoitamisen yhteydessä. Sisältää paljon monityydyttymättömiä rasvahappoja:

- Omega-3 (linoleenihappo) 0,8 g/päiväannos
- Omega-6 (linolihappo) 4,5 g/päiväannos
- Lisäksi lesitiini alentaa elintarvikkeen GI-arvoa.

Väriaineet:

- XtraVLCD Mansikassa väriaineena on käytetty punajuurimehua.
- XtraVLCD-tuotteiden suolaisissa mauissa on väriaineena käytetty beetakaroteenia, porkkanoiden sisältämää väriainetta, joka toimii myös antioksidanttina. Keitot sisältävät pirtelöitä enemmän suolaa maun vuoksi.

Mausteet:

- xtraVLCD Vihannes: Sisältää sinappia ja selleriä.
- xtraVLCD Parsa: Sisältää mustapippuria ja selleriä.

Gluteeni:

xtraVLCD Parsa: Sisältää vehnää arominvahventeena.

Kaakao:

XtraVLCD Suklaassa käytetty kaakaojauhe sisältää ensiluokkaista kaakaota ja vaniljaa. XtraVLCD Suklaa sisältää hieman enemmän kuituja kuin muut xtraVLCD-maut. Kaakao sisältää fenyylietylamiinia, joka on piristävä aine. On huomattavasti terveellisempää nauttia annos xtraVLCD Suklaata kuin syödä suklaamakeisia.

Ksantaanikumi (E415) ja guarkumi (E412):

Sakeuttamisaineet, kuidut. Ksantaanikumi saadaan levästä, guarkumi intialaisesta pavusta. Ksantaanikumia ja guarkumia käytetään Euroopassa tablettimuotoisina laihdutusvalmisteina niiden turpoavan ominaisuuden johdosta. Guarkumilla on GI-arvoa alentava vaikutus sekä ns.”second meal” -vaikutus eli se laskee myös seuraavan aterian GI-arvoa.

Aspartaami:

Aspartaami on makeutusaine. XtraVLCD-tuotteista aspartaamilla on makeutettu ainoastaan pirtelöt, ei suolaisia makuja. Pirtelöt sisältävät aspartaamia 40 mg/annos tai 120 mg/päiväannos. Elintarviketurvallisuusviraston suositus päivittäisestä maksimiannoksesta on 40 mg painokiloa kohden, eli esim. 60-kiloiselle aspartaamin suositeltu enimmäissaanti on 40 (mg) x 60 (kg) = 2400 mg/vrk.

Vitamiinit ja mineraalit:

XtraVLCD sisältää kaikki kehon tarvitsemat vitamiinit ja mineraalit Elintarviketurvallisuusviraston määräysten mukaisesti.