Elämäntaparemontti edellyttää päätöstä

Elämäntaparemontti edellyttää päätöstä

Aloita jo tänään!

Nyt on päätöksen aika. Miksi et ole ryhtynyt elämäntapamuutokseen aikaisemmin? Onko syy epäonnistumisen pelko? Teetkö itsestäni olosuhteiden uhrin? Nyt on aika olla oma-aloitteinen ja tarttua itse tuumasta toimeen!

Muuta ajatuksesi, niin toiminta tulee perässä

Elämäntapamuutoksessa pelkkä ruokailu- ja liikuntatottumusten muuttaminen ei riitä. Muutokset pitää sisäistää osaksi omaa itseään. On keinoja, joilla uudet tavat ja tottumukset saa ohjelmoitua luontevaksi osaksi omaa elämää ja ajatusmaailmaansa. Keinot muodostavat kokoelman, jota kutsutaan henkiseksi valmennukseksi. Sen kantava uskomus on, että kehitykseen ja muutokseen tarvittava voima löytyy omista ajatuksista. Kun muutat vanhat ajatusmallisi uuteen uskoon, toiminta eli uusien tapojen toteuttaminen ja vanhojen toteuttamatta jättäminen seuraa perässä. On työlästä jaksaa yrittää kuntoilla säännöllisesti, jos sisimmässäsi uskot kaiken aikaa olevasi ihminen, joka vihaa liikuntaa. Kun onnistut muuttamaan ajatusmallisi ja uskomaan, että voit sittenkin kokea liikunnan iloa ja nauttia fyysisestä rasituksesta, säännöllinen liikunta on huomattavasti helpompaa istuttaa viikoittaiseksi rutiiniksi. Ja lopulta ihan mukavaksi sellaiseksi.

Pois mukavuusalueelta

Haasta itsesi astumaan ulos omalta mukavuusalueeltasi. Älä enää odota, että hyvä haltia saapuu ja tekee kaiken puolestani. Se olet sinä itse, joka päätät, miten haluat ja ansaitset voida. Haluat voida hyvin. Ansaitset elää hyvinvoivana. Avainsana muutoksessa on motivaatio. Kun kannustat itseäsi kaivelemaan piilossa olevia voimavarojasi, saat lisää energiaa ja inspiraatiota jatkaa eteenpäin elämäntapamuutoksesi kanssa. Ympäriltäsi löytyy varmasti ihmisiä, jotka ovat onnistuneet saavuttamaan tavoitteensa. Tee heistä esikuviasi. Jos he ovat onnistuneet, sinäkin voit onnistua.

Määrittele tavoitteesi tarkkaan

Kun lähdet matkalle, sinulla on määränpää. Samalla tavalla elämäntaparemontissa tarvitset tavoitteen. Jos matkustat Italiaan, tiedät varmaan myös, mihin kaupunkiin olet menossa, ja asutko siellä hotellissa vai ystävien luona. Noudata samaa periaatetta elämäntaparemontissa: se, että pudotat vähän painoa ja alat syödä terveellisemmin, ei ole kovin tarkka tavoite. Se on vain jossain päin Italiaa. Tarkempi tavoite voisi olla vaikka se, että pudotat viisi kiloa ensi vuoden juhannukseen mennessä, korvaat viikonloppuisin telkkarin ääressä syömäsi sipsit dippivihanneksilla ja alat syödä aamupalaa ainakin arkiaamuina.

Lisää konkretiaa tavoitekuvista

Tee tavoitteestasi elävä ja houkutteleva luomalla siitä selkeitä mielikuvia. Yhdistä luomiisi tavoitekuviin kaikki aistit: Mitä näet? Mitä kuulet? Mitä haistat? Mitä maistat? Mitä tunnet? Kun harjoittelet tavoitekuvan näkemistä ja kokemista säännöllisesti niin kuin se olisi jo totta, lopulta aivosi kokevat tavoitekuvasi täysipainoisena aisti-elämyksenä. Keskity tulokseen ja siihen, mitä haluat saavuttaa. Älä mieti, mitä et halua saavuttaa. Muutos alkaa ajatuksen tasolla. Jätä turha epävarmuus ja ylimalkaiset mielikuvat. Luota omaan kykyysi. Sinä pystyt tekemään sen. Sinä onnistut.

Henkistä vahvuutta kehittämään

Kukaan ei synny varustettuna uskomattomilla henkisillä voimavaroilla, mutta jokainen meistä pystyy kehittämään henkistä vahvuutta. Erilaiset ympäristötekijät vaikuttavat meihin jatkuvasti. Henkinen vahvuus riippuu paljolti siitä, miten tulkitsemme meitä ympäröivän todellisuuden, miten ajattelemme ja tunnemme kohdatessamme vaikeuksia – ja ilonaiheita. Vatvotko vastoinkäymisiä ja vähättelet onnistumisia? Vai näetkö vastoinkäymiset ratkaisua odottavina tilanteina, joista sinun on mahdollista oppia jotain?

Muutos on luonnollista

Meidät on luotu kehittymään ja muuttumaan läpi koko elämämme. Millainen haluat oman elämäsi olevan ja miten juuri sinä haluat toteuttaa oman elämänmuutoksesi? Ensimmäinen ja tärkein asia, jota tarvitset voidaksesi muuttaa tai parantaa jotain, on vahva tahto. Motivaatio. Se, että sinä itse haluat muutosta. Muutospaineen ei pidä tulla ulkopuolelta. Valinta on sinun, ja vain sinun. Kun olet tehnyt päätöksen, mikään ei voi estää sinua.

Kevytkauppa haluaa olla tukenasi muutoksessasi. Meiltä löydät tuotteita painonpudotukseen sekä esimerkiksi oppaita ja vinkkejä onnistumisen helpottamiseksi. Puuttuuko valikoimistamme jotain mikä sinne ehdottomasti kuuluisi? Voit ehdottaa uusia tuotteita valikoimiimme lähettämällä meille sähköpostia asiakaspalveluun.

Takaisin blogiin