Hyvä energia!

 

 

Ruoan näkeminen kokonaisvaltaisesti osana elämän hyviä asioita antaa uudenlaiset edellytykset painonhallintaan ja terveyteen. Hyvän ruoan käsite voi tällöin muuttua rasvaisesta, suolaisesta ja makeasta kohti kevyempiä ja uudella tavalla maukkaampia tottumuksia.

Nykypäivän pitkälle prosessoidut elintarvikkeet sisältävät vähemmän vitamiineja ja mineraaleja kuin sata vuotta sitten. Prosessoitujen, ravintoaineköyhien ja energiatiheiden elintarvikkeiden käytön lisääntymisen myötä saattaa vitamiinien, kivennäis- ja hivenaineiden, flavonoidien ja antioksidanttien saanti olla niukkaa.

Mineraalit toimivat mm. ikään kuin kehon sytytystulppina (katalysaattoreina) nopeuttaen elimistön toimintoja. Vitamiinit ovat tärkeitä elimistön normaalille toiminnalle ja terveydelle. Ruoka vaikuttaa myös vastustuskykyyn. Antioksidanttien terveyttä edistävät vaikutukset saavutetaan nimenomaan terveellisen ruoan avulla. Supplementit eli esim. apteekkivalmisteet eivät useinkaan anna samaa hyötyä kuin mitä ruoasta saatavilla suojaravintoaineilla on. Kokonaisvaltaisuus ja monipuolisuus sekä juuri itselle sopivat ratkaisut tarjoavat parhaat eväät ruokavalion terveellisyyden, mutta myös ruoan nautittavuuden takaamiseksi.

Takaisin blogiin