Kala-annos

Omega-kolmosista lisää terveyttä

 

Pahoittelut linkitysvirheestä päivän uutiskirjeessämme, tästä pääset kaupan etusivulle tutustumaan uudistuneeseen Kevytkauppaan.

Omega 3-rasvahapot vaikuttavat terveyteesi monipuolisesti. Monet tutkimustulokset viittaavat siihen, että omega 3-rasvahapot edistävät sydänterveyttä ja ehkäisevät verisuonisairauksia. Vaikutus perustuu siihen, että omega-3 tekee verestä juoksevampaa ja verisuonista laajempia, minkä vuoksi runsas omega 3-rasvahappojen saanti voi myös auttaa alentamaan korkeaa verenpainetta. Hyviä uutisia on myös painonpudottajille: omega 3-rasvahapot kiihdyttävät rasvanpolttoa.

Muiden terveysvaikutustensa lisäksi omega-3-rasvahapot vaikuttavat psyykkiseen hyvinvointiin. Riittävä omega-3-rasvahappojen saanti auttaa tehostamaan keskittymiskykyä ja laskemaan stressihormonien tasoa. Adrenaliinia ja kortisolia nimitetään stressihormoneiksi, koska niitä erittyy stressaantuneessa elimistössä enemmän. Korkeat stressihormonitasot vaikeuttavat painonhallintaa ja nakertavat yleistä terveyttä. Jos hyvillä rasvahapoilla voi torjua näitä kiusantekijöitä, miksi ei?

 Lyhyesti ja tieteellisesti
Omega-3-rasvahappoihin kuuluvat kalan sisältämä eikosapentaeenihappo (EPA) ja dokosaheksaeenihappo (DHA) sekä kasviperäisten lähteiden sisältämä alfalinoeenihappo (ALA). Omega-3-rasvahapoista erityisesti ALA:aa kutsutaan myös välttämättömäksi rasvahapoksi, sillä elimistö ei pysty valmistamaan sitä itse. Omega-3-rasvahappoja on siis tärkeää saada ravinnon tai lisäravinteiden kautta, jotta elimistö toimii parhaalla mahdollisella tavalla ja olo pysyy hyvänä ja terveenä.

Mistä omega-kolmosia?

Kevytkaupan valikoimasta, tietenkin ;)

Mutta myös esim. kalasta…
Omega-3-rasvahappoja on mahdollista saada ravinnosta. Niitä on runsaasti etenkin rasvaisessa kalassa, kuten lohessa, sillissä ja makrillissa. Kalat syövät mikroleviä, jotka sisältävät ravintoarvoiltaan korkeita pitkäketjuisia omega-3-rasvahappoja. Rasvahapot varastoituvat kalan rasvaan, mikä auttaa kalaa säilyttämään liikkuvuutensa myös kylmissä, syvissä vesissä. Rasvahapoilla on sama vaikutus myös sinun rasvasoluihisi: ne lisäävät rasvan liikkuvuutta. Eron huomaa selvästi, kun niitä vertaa koviin, tyydyttyneisiin rasvoihin. Tyydyttynyt rasva jämähtää helposti paikoilleen, varastoituu ihon alle eikä tahdo lähteä pois, koska kehon ei ole yhtä helppo pilkkoa sitä ja polttaa sitä energiaksi. Siksi rasvan laadulla on merkitystä – oikeanlainen rasva edesauttaa rasvanpolttoa. Painonpudotuksenkin aikana tyydyttymätön rasva on ensiarvoisen tärkeää! Syö kalaa kerran, pari kertaa viikossa.

…ja rypsiöljystä, siemenistä ja pähkinöistä
Kala ei ole ainoa omega-3-rasvahappojen lähde. Kasvikunnan tuotteista esimerkiksi rypsiöljy, pellavansiemenet ja saksanpähkinät sisältävät omega-3-rasvahappoja. Kasviperäisissä lähteissä rasvahappoja ei tosin ole yhtä runsaina määrinä kuin kalassa, mutta niistä saa hyvää täydennystä ruokavalioon. Pari ruokalusikallista päivässä saa kehosi voimaan hyvin.

Varmista riittävä saanti
Omega-rasvahappoja voi olla hankala saada riittävästi ravinnosta – ja etenkin oikeassa suhteessa. Fitfarmin omega-valmisteet sisältävät elimistön kaipaamia omega-3 rasvahappoja juuri oikeassa suhteessa. Niitä käyttämällä pakkauksen ohjeen mukaan varmistat helposti ja kätevästi omega-rasvahappojen riittävän päivittäisen saannin.

Tutustu valikoimaan TÄÄLTÄ!

Takaisin blogiin