Osaatko palautua rasituksesta?

Osaatko palautua rasituksesta?

Kukkia ja kahvia

Miten sinä palaudut ja lataat akkujasi? Miten käytät viikonloppusi, jos silloin on enemmän vapaa-aikaa? Ulkoiletko, käytkö pitkillä kävelyillä? Vai mietiskeletkö omiasi kaikessa yksinäisyydessä ja annat aivojen tyhjentyä ja tuulettua? Vai kuunteletko musiikkia, saunot, luet hyvää kirjaa, katsot kiinnostavaa elokuvaa? Kenties vietät mieluiten aikaa perheen tai ystävien kanssa. Ehkä teette jotain kivaa yhdessä? Jotain sellaista, jota arkisin ei ehdi töiden ja pakko-tehdä -asioiden vuoksi?

Akkujen lataamisen tärkeys

Riippumatta siitä, mistä ammennamme voimia vapaa-aikana, on meidän itsemme vastuulla löytää ne hetket ja tilaisuudet, joista saamme uutta energiaa. Meidän pitää ottaa vastuu omasta toiminnastamme ja ymmärtää, miten tärkeää palautuminen ja virkistyminen on hyvinvoinnin kannalta. Jokaisella on omanlaisensa tavat rentoutua, virkistyä ja ladata akkujaan. Ja jokaisen myös tarvitsee tehdä sitä säännöllisesti.

Tutki uteliaasti, mikä auttaa juuri sinua rentoutumaan parhaiten ja löytämään eniten uutta energiaa. Ole antelias ja kerro havainnoistasi muillekin. Se, mikä toimii sinulla, saattaa tehdä ihmeitä jollekin toisellekin! Ehkä se on jotain, jota ystäväsi ei ole koskaan rohjennut kokeilla tai edes tullut ajatelleeksi. Luovu kontrollista hetkeksi ja iloitse, kun arki pysähtyy hetkeksi. Hengitä ja selvitä ajatuksesi. Tunne, miten rentoudut ja virkistyt. Tunne, miten energiavarastosi täyttyvät pelkällä olemisella.

Apua hengitysharjoituksista

Vedä syvään henkeä ja pidättele sitä niin kauan kuin pystyt. Päästä keuhkosi tyhjiksi ja toista niin monta kertaa kuin haluat. Hengittäminen on tehokas tapa auttaa kehoa rentoutumaan, hillitä ylikierroksia ja vaikuttaa omiin tunteisiin silloin kun ne ottavat ylivallan. Otamme usein hengityksen itsestäänselvyytenä. Yleensä emme edes tiedosta hengittävämme, se vain tapahtuu automaattisesti. Se pitää meidät hengissä. Hengitys tapahtuu aina juuri tässä hetkessä, juuri niin kuin kehomme on aina läsnä juuri tässä hetkessä.

Positiivinen asenne kantaa kauas

Omaksu ystävällinen suhtautumistapa elämään. Ota selvää, mitä haluat, ja suuntaa sitä kohti. Aseta etusijalle ne asiat, jotka sinun tarvitsee asettaa etusijalle. Käytä energiasi siihen, mitä tosissasi haluat. Kuuntele, mitä kehosi yrittää kertoa sinulle. Opettele tiedostamaan olemassaolosi, olemaan läsnä nykyhetkessä. Anna itsellesi aikaa rentoutumiseen ja palautumiseen silloin kun tarvitset sitä. Rentoudu ja virkisty aina, kun siihen löytyy tilaisuus.

Takaisin blogiin