Usko itseesi

Tavoitteista

Usko itseesi

Tavoitteen asettaminen antaa turvallisuudentunnetta, motivaatiota ja suunnan elämälle. Kun olet päättänyt, mitä haluat saavuttaa, määräät itse elämästäsi. Vasta kun tiedät mitä haluat, voit alkaa aktiivisesti toimimaan niin, että haluamasi toteutuisi.

Henkisen valmennuksen lähtökohtana on tavoite ja se, minkä tuloksen haluamme saavuttaa. Koska tavoitteet vaihtelevat, on myös erilaisia käsityksiä siitä, milloin ja miten tavoitteet saavutetaan parhaiten. Koska meillä on erilaisia tavoitteita, on aivan luonnollista että on erilaisia mielipiteitä parhaista reiteistä tavoitteeseen. Sitä paitsi eri ihmisille sopivat eri tiet. Joskus sanomme, että meillä on tavoite, vaikka emme ole ajatelleet tavoitteen saavuttamisen seurauksia.

Vasta kun tiedät mitä haluat, voit alkaa aktiivisesti toimimaan niin, että haluamasi toteutuisi. Ennen kuin tiedät miten haluat asioiden olevan, et voi vaikuttaa asioihin päivittäisellä tasolla. Parannukset tai muutokset voidaan jakaa kolmeen ryhmään:

  • Nyt – mistä löydät itsesi tänään
  • Toivottu tila – sinun tavoitteesi, se missä haluaisit olla
  • Matkan varrella – tie kohti

Tavoitteen asettaminen antaa turvallisuudentunnetta, motivaatiota ja suunnan elämälle. Kun olet päättänyt, mitä haluat saavuttaa, määräät itse elämästäsi – painostasi, urastasi, taloudellisesta tilanteestasi ja harrastuksistasi. Selkeän tavoitteen vuoksi tulevaisuus ja sen tuomat muutokset eivät tunnu niin pelottavalta, koska tiedät valinneesi tavoitteesi itse. Tavoitteesi on jotain, jonka HALUAT tapahtuvan. Teet yksinkertaisesti tilauksen alitajunnallesi henkisen valmennuksen yhteydessä ja teet siitä osan arkipäivääsi.

Jotkut ihmiset eivät koe saavuttavansa tavoitteitaan. Siitä voi syntyä tunne, ettei tavoitteen asettaminen ole palkitsevaa, koska sen saavuttaminen on kuitenkin niin vaikeaa. Löydät tekosyitä. Motivaatio loppuu, kun se mitä teet ei tunnu merkitykselliseltä. Tee tavoitekuvistasi niin kirkkaita ja hehkuvia kuin mahdollista, anna sisäisen motivaatiosi puhjeta kukkaan. Määrittele tavoitteesi selkeästi. Kysy itseltäsi:

  • Mitä se aivan täsmällisesti on, mitä haluat saavuttaa?
  • Miten kunnianhimoisesti suhtaudut tavoitteeseesi?
  • Miten sitkeä olet?
  • Milloin tavoitteesi pitää olla saavutettu?
  • Mitä teet aivan ensimmäiseksi? Miten aloitat?
  • Mitkä ovat ensimmäiset haasteesi matkallasi kohti tavoitetta?

Vaatii rohkeutta saavuttaa tavoite ja tulos, joihin uskot ja jotka haluat saavuttaa. Se, ettet saavuta tavoitettasi, voi kertoa ettei tavoitteesi ollut tarpeeksi houkutteleva. Et kenties ollut valmis maksamaan hintaa sen saavuttamisesta; et ollut ehkä motivoitunut näkemään vaivaa saavuttaaksesi sen.

Älä aliarvioi pientä onnistumista – se voi olla suuremman onnistumisen siemen. Saavuttaaksesi tavoitteesi sinun pitää joskus ottaa monta askelta. Joskus sinun pitää noudattaa neuvoa ”Fake it until you make it” eli olla niin kuin jokin olisi jo totta ja äkkiä se onkin jo totta. Toisinaan sinun pitää improvisoida ja kuvitella mielessäsi oikein elävästi, millaista on kun olet jo saavuttanut tavoitteesi. Koe se tunne, jonka tunnet kun olet tavoitteessasi. Voimakas tahto tekee ihmeitä. Sitoutumisesi antaa sinulle voimaa saavuttaa juuri se, mitä haluat.

Takaisin blogiin